Skip to content Skip to footer

INFO ALERGENI SI INGREDIENTE

ALERGENI

Produsele noastre pot să conțină următorii alergeni în cantități semnificative sau urme:

-Ouă;

-Lapte;

-Arahide;

-Soia;

– Fructe lemnoase și cu sâmburi (migdale, alune, fistic, nuci, castane).

INGREDIENTE CONURI, VAFE, BISCUIȚI

Făină de cereale malțuite (grâu, ovăz, orz), zaharoză, ulei vegetal rafinat (palmier și nucă de cocos), sare, cacao, lecitină de soia, aromă de vanilie.

INFO ZAHARURI

ZAHAROZĂ: este zahărul obișnuit care este utilizat în mod normal în casă. Provine din sfeclă de zahăr sau trestie de zahăr. Dacă conține balsam de lămâie se numește zahăr brun (sau brut).

Grad de indulcire: 100

DEXTROZĂ: unul dintre cele mai răspândite zaharuri din natură, se găsește în fructe, miere și multe plante. Pentru uz alimentar, dextroza se obține în mod normal din porumb, așa cum zahărul obișnuit se obține din sfeclă sau trestie de zahăr.

Grad de indulcire: 75

GLUCOZĂ: Dacă este în formă pură se numește pur și simplu dextroză. Când este combinată cu alte zaharuri, amidon și apă, se numește GLUCOZĂ. Numărul asociat glucozei indică practic conținutul său de dextroză. Glucoza, în esență, este o dextroză brută.

Grad de indulcire: 15-64

MALTODEXTRINĂ: Este cea mai brută glucoză cu un conținut ridicat de amidon și o putere redusă de îndulcire.

Grad de indulcire: 9

 

TREHALOZĂ: Prezentă în mod normal în natură, trehaloza este un zahăr cu o putere redusă de îndulcire care se obține din amidon de porumb sau tapioca.

Grad de indulcire: 45

ZAHAR INVERTIT: De obicei se gaseste in miere si in fructele foarte dulci, cum sunt strugurii, de exemplu. Se poate obtine insa din zahar, prin incalzire adaugand apa si acid citric. Are un grad de indulcire ridicat si un gust similar mierii.

Grad de indulcire: 130

 

ALTELE

INULINĂ: Este o fibră alimentară obținută în principal din rădăcina de cicoare și cu proprietăți prebiotice remarcabile care favorizează menținerea și îmbunătățirea florei intestinale.

FĂINĂ DE ROȘCOVE: Este o făină obținută din semințele plantei roșcovă, care are capacități de îngroșare asemănătoare pectinei. Folosim doar făină de roșcove BIO pentru a evita contaminarea cu pesticide sau conservanți nedoriți.

XANTAN: Este un tip de zahăr obținut prin procesele de fermentare produse de unele tipuri de bacterii și care are capacități de îngroșare (absorbție a apei) similare cu pectina. De asemenea, și în acest caz, folosim doar xantan BIO pentru a evita orice fel de contaminare nedorită.

 

GRAD DE ÎNDULCIRE (echivalent zaharoză) și GRĂSIMI (100 g)

Înghețata

Înghețata tipică italiană are un grad de îndulcire recomandat cuprins între 13 și 20 și un nivel de grăsimi (în principal grăsimi din lapte și fructe uscate) între  6 și 12.

Sorbetul

Sorbetul tipic italian are un grad recomandat de îndulcire între 20 și 26.

Alegerea noastră a fost să menținem un grad scăzut de îndulcire pentru a nu acoperi gustul si parfumul fructelor pe care le folosim. Nu are grăsimi si derivate animale.